Uncategorized

Hvordan er det å være student under Corona pandemien?

Det å være student under denne Corona pandemien har sine fordeler og ulemper, i starten når det begynte for fult så var det veldig uvant og vi visste ikke hvor lenge dette skulle vare at det plutselig å stenge ned alt sammen. Dagene gikk å plutselig måtte vi ha alt av undervisning vis Zoom, og vi kunne ikke møte noen andre enn de man bor med. Det var ganske uvandt å gå fra en hverdag som du kunne dra på skolen og plutselig ikke kunne gjøre det lenger. Etter hvert ble man vandt med å komme seg i gang med å gjøre det til en vanlig hverdag. Vi fikk også deretter beskjed om at det skulle bli hjemmeeksamen, og da forberedte man seg annerledes til disse eksamen som skulle være hjemme.

Etter sommeren 2020 fikk vi lov til å ha noen undervisninger på skolen med delt klasse, og da fikk vi møte andre mennesker og det var hyggelig å møte andre i klassen sin. Det var ikke mange ganger vi fikk møte på skolen, men noen ganger fikk vi det. Men utover det var det ikke så mye enn kohort gruppene som vi kunne bruke. Etter hvert det å være student er ikke veldig motiverende nå som det ikke er lov til å møte noen andre enn de man bor med. Det jeg savner er å kunne dra på skolen å ha vanlig undervisning og sitte å snakke med andre studenter. Det blir veldig ensformig det vi driver med nå, stå opp å sette seg foran Pc og ha undervisning der, og det skjer det samme hver dag ikke noe nytt som skjer.  

Det å være student nå føler jeg at det gir ikke det samme utbytte som det skulle vært om vi hadde vært fysisk på skolen, siden vi ikke får snakke så mye med andre studenter i klassen fysisk. Selvom du ikke får det samme utbytte lærer du det samme, men det er enklere å forstå ting uten at det er gjennom en PC skjerm hele tiden. Jeg savner veldig det å kunne dra et sted å studere og kunne hjelpe hverandre i klassen. 

Det at mange studenter kan føle seg veldig ensom, skjønner jeg at dem føler på fordi når det nå ikke er lov til å møte noen som helst, heller ikke lov til å møte noen andre studenter som sin kohort gruppe er det ikke lett å motivere seg til å sette seg ned å studere. Det jeg tenker på da som kanskje kan hjelpe for flere studenter og meg selv er at man ikke er alene om det. Fordi de fleste studenter nå sitter uansett alene å lese og gjør alt alene. 

Etter hvert som dagene går, og nå som har vi holdt på med hjemmeskole nesten et helt år så blir man fort vandt med dette. Selvom det er veldig kjedelig så finner man en rytme at det kommer til å funke, vært fald synes jeg det. Det er flere ting som er negativt er det at det er mange som ikke klarer å motivere seg selv til å studere og derfor dropper ut av studiet sitt, jeg kan tenke meg at det er mange som har tenkt at de vil gi seg med studiene sine og ikke klarer det å motivere seg nå som det ikke er noe fysisk undervisning. 

Det å klare å motivere seg selv nå for å begynne et nytt semester med undervisning via Zoom, er det viktig å lage seg gode rutiner for å komme godt i gang med semesteret. Som student nå er det viktig å følge med på live forelesninger og henge med så du ikke ligger bakpå med alt av forelesninger du skal se på og oppgaver du skal gjøre, at du henger på hele tiden. Som student selv så synes jeg det er viktig å være aktiv og følge med på oppgavene som blir gitt, og levere oppgavene vi får til riktig tid. Begynner du å henge bakpå som tidligere nevnt er det ikke lett å klare å motivere seg selv på, fordi da at vet du at det blir for mye å jobbe med og da klarer du ikke å fullføre ordentlig studiet ditt. En ting som studenter burde tenke på nå er at vi kommer tilbake til det vanlige studietiden igjen, at vi kommer til å sitte i forelesningssalene med undervisning med flere studenter i, som det var vanlig før å gjøre. At vi kommer tilbake til en vanlig tid igjen som gjør at vi kan se flere og flere. Det er ikke så lett å tenke det, når vi nå er i det verste igjen, men det blir bedre tider. 

Det er også viktig for oss studenter at foreleserne legger opp til at det skal være enkelt å få med seg undervisningen dems på en god måte der at de inkluderer oss inn i forelesningene, og snakker med oss at vi kan svare på ting. At dem ikke bare sitter og foreleser, men at vi blir inkludert i forelesningene. Forelesingene via zoom har mye å si for hvordan lærebytte blir for oss, fordi det er det eneste stedet som man kan få læring av det kurset man går på sin skole. Det at vi ikke får læring noen annet sted enn via zoom, kan gjøre det vanskelig, men som jeg har nevnt tidligere så ligger det hos begge både foreleser og oss studenter hvor mye vi legger inn og oss studenter må også gi tilbake noe for å komme seg i gang og holde motivasjonen oppe. 

Til slutt for en liten oppsummering av dette innlegget så er det veldig kjedelig for oss studenter at vi ikke får møttes på skolen, men at vi gjør vårt beste ut av situasjonen vi er i, og det syntes jeg forelesere og studentene nå klarer å gjøre på en god måte. 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *