Uncategorized

Finn.no som en platformtjeneste!

Plattformtjenesten Finn.no er en norsk markedsplass på nett, som er en videreføring av en felles annonseportal for regionavisene. Den driver annonseformidling og andre tjenester for kjøp og salg for privatpersoner og bedrifter, innenfor blant annet eiendom, stillinger, kjøretøy, båter, bruktmarked, småjobber, reiser og diverse mer. Finn.no er en plattformtjeneste som blir brukt til mye diverse forskjellige ting, det blir mest brukt til som er nevnt til privat personer som er kundene til Finn.no som ønsker å selge det dem har kjøpt, som de ikke vil trenge bruk for lenger.

Det at mennesker kjøper ting på impuls kjøp og ikke tenker seg nøye om en vare som dem trur dem kommer til å bruke, men ikke bruker den så mye som de trudde er Finn.no en nettside for de fleste. Her kan dem selge varene om det er noen andre som vil ha den for en rimeligere penge for det den var i butikken. Dem vil ikke tjene det maksimale for summen de betale for i butikken, men de får igjen noe penger for en vare dem ikke bruker i det hele tatt, det er bedre å få noe for en vare selv om det ikke er det du betalte for, den men der er noe. 

Hos Finn.no så logger du deg inn med en bruker og der vil du få spørsmål om ting som interesserer deg i forskjellige kategorier, og da trykker du på det som er mest interessant for deg. Når du gjør det vil finn.no lagre det som et søk å finne ting som er relevant for deg å komme opp ting som du har valt som emner når du laget deg brukeren.

Det vil være en anbefalingsalgoritmer som følger med på etter hvert som du har denne brukeren vil der være de som følger med på når du trykker på ting, og det kommer flere lignende ting på din søkeside og vil være en god kombinasjon av det du trykket på at du var interessert i starten. Så denne algoritmen som følger med på hva du gjør for at det skal komme opp produkter du vil ha, at det ikke kommer opp noe du ikke vil ha. 

Det at det også kan oppstå ting når du søker på noe et annet sted så plukker disse algoritmene dette opp. Selvom du bruker en annen nettside og søker forskjellige varer opp vil du få treff på slike varer som du søkte på et annet sted. På Finn.no er en nettside som blir brukt mye til å utlyse jobber til andre mennesker.

Det er mange som får seg en jobb på finn, og det er flere som leter etter jobb på Finn.no. På nettsiden bruker de ikke mye forskjellige farger for å vekke øye, men de bruker det veldig rolig farger. Jeg trur at de bruker såpass lite forskjellige farger fordi at dem vet at de som skal bruke det, trenger noe enkelt og forståelig, for å kunne selge det dem skal selge eller kjøpe noe om de trenger det. 

De nettverkseffektene som blir brukt som er nevnt tidligere opp er det at det ikke er voldsomme farger og at det er enkelt å bruke denne plattformtjenesten, fordi dem har gjort det til rette for at det skal være enkelt å bruke for de fleste. Om det er noen som skal søke en jobb, eller kjøpe noe eller selge det. 

Kilder:

Arne krokan sin forelesninger

Det friksjonsfrie samfunn – om utviklingen av nye digitale tjenester, Arne Krokan, 1. utgave, 2. opplag 2017

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *