Uncategorized

Oppsummering av hva jeg har lært de siste ukene?

Det jeg har lært de siste ukene med Arne krokan, er mye. Vi fikk vite i starten av dette semesteret startet, at vi ville komme ut av komfortsonen og gjøre ting som vi ikke har gjort før. Det kan jeg ærlig si at jeg har gjort, dette med å starte en faglig blogg er noe jeg aldri trudde jeg skulle gjøre. Det å «måtte» skrive innlegg har hjulpet meg veldig med å synes det er interessant, og synes det er morsomt å sitte å skrive, og det trudde jeg aldri jeg skulle si i det hele tatt. Dette med å opprette en blogg har vært en læringsprosess, men har til slutt fått gjennomført det. Ved å skrive disse innleggene flere ganger i uken, har det tvingt meg til å følge med. Dette er noe som har hjulpet meg med motivasjonen til undervisningen, og gjør det enkelt for meg å følge med og henge med i undervisningen.  

Av Arne Krokan sine forelesninger, gjennom å lesse pensum og levere blogginnlegg har jeg forstått mye av hva vi skal kunne første delen av kurset. Jeg har forstått mye om dette med «det kompliserte samspillet» og hvordan det fungere og det har vi tatt opp flere ganger i forhold til det digitale økonomi, teknologi, samfunn og mennesker. Det at dette er et bilde på hvordan de tingene sammenkobler seg, og har mye med hverandre å si. Dette med Plattformer hva dette består av og hvordan det fungerer og hvordan profiler som virker ressurser osv. … Så kommer det til denne type teknologi som tar over mange jobber til mennesker på flere forskjellig steder. Så er en utfordring tillit, vilje til å overlate kontroll med egne ressurser til andre i en situasjon ber disse ressursene kan misbruke eller ødelegges uten at vi kan overvåke eller kontrollere dette. Dette å ha tillitt til at en teknologi kan ta over en jobb må man vite at teknologien gjør den samme jobben som et menneske gjør. Med et eksempel på dette er dette med selvkjørende biler som vil ta over jobber til taxi, sjåfører og transportører med levering av varer. 

Dette med kunstig intelligens og hvordan dette fungerer og at man ser en person som ligner veldig godt som et menneske, men det ikke er det, det er kunstig intelligens som har gjør det. Det at jobbene endres veiene inn i arbeidslovet endres har mye med kunstig intelligens å gjøre også. Muliggjørende teknologier handler mye om dette med for eksempel dropshipping det at varene blir transportert med andre måter. Fortsettelse på ting for at teknologien tar over jobbene, dette med 3D-print. 3D-print har gjort at ny teknologi endrer seg med produksjonsprosessen. Fordi 3D-print kommer til å ta over jobben til for eksempel dette med produksjon av hus at det vil gå over til at 3D-printing kommer til å ta over jobben til snekkere og det som må til for at det skal bli et hus. Her er vi tilbake til «det kompliserte samspillet», at det henger sammen i hverandre, og det jeg har forstått at det vil være en enkel måte å forstå denne trekanten at det henger sammen at forandringene i samfunnet skjer med teknologien utvikler seg og det vil menneskene være med på. At teknologien, samfunnet og organisasjonen henger sammen og er med på at ting utvikler seg med det i hverandre at flere ledd forandrer seg. 

Mellom teknologi og samfunn så er det flere ting som går gjennom hverandre, som jeg har forstått henger sammen og er veldig forklarende. Det er FN sine bærekrafts mål, klimautfordringer, økonomisk utvikling, demografiske forhold og nasjonal transport. Jeg har også forstått dette med transaksjonskostnadene, at hvilke arbeidsoppgaver går vi gjennom når vi kjøper noe? Og hva får oss til å kjøpe dette. Dette med hvilke spørsmål som vi stiller oss når vi skal kjøpe noe, uansett hva det er.

En kort oppsummering av hva jeg har lært meg av Marianne Hagelia er dette med Digital studieteknikk har hun delt inn i flere deler for å forklare det på en god måte, hvordan det fungerer. Det første er personlig digitale læringsnettverk, digital informasjonskompetanse, digitale læringsferdigheter, faglig digital kompetanse, digital mediekompetanse og digital dømmekraft. Disse ledene forklarer hva en digital studieteknikk er og hvordan man skal gå enkelt frem. Hun lærte oss også mye om dette med hvordan akademisk tekst skulle skrives og hvordan du bruker kilder riktig så leser forstår hvor du har funnet kildene dine. Bruk sv bilder til bloggen er viktig å gjøre riktig, og det fikk vi lære hvordan man vet at man kan bruke de bildene og ikke.

For min egen del på hvordan konsekvensene av det jeg har lært og det jeg har skrivet lenger opp, hvordan samfunnsutviklingen forandrer seg. Med tanke på dette med teknologien som tar over jobber til flere, tenker jeg at er veldig dumt. Jeg jobber i butikk, og fremover kan det fort bli slik at teknologien kommer til å ta over jobben min, og for å komme seg på jobb kommer vi til å sitte på en buss som er selvkjørende etter hvert. 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *