Uncategorized

Hvordan skaffe seg en relevant mentor?

Hvordan skaffe seg en mentor er tema nå, at det er viktig å skaffe seg en god jobb gjennom nettverk er kjent for mange. Det å få seg jobb kan være lett for mange om dem har noen kjente i det du skal jobbe med, og de vet hvordan person du er, og kan anbefale deg til andre arbeidsgivere og kan snakke positivt om deg. Hvordan det egentlig skjer det at man kan ha en mentor som hjelper deg til å få deg en god jobb? Det er mange stillinger som blir utlyst, og tidligere studenter oppgir at et godt nettverk og gode mentorer har vært avgjørende for deres karriere. Det jeg skal gjøre nedover her kommer til å gi meg mulighet til hvordan jeg allerede som stundet kan begynne å bygge et personlig læringsnettverk gjennom å skaffe deg en eller flere mentorer. 

Det jeg lærte gjennom kurset til Paul Pesek, er det at det er viktig med en mentor som du kan se opp til og skaffe deg gode kontakter i forhold til jobb. Det første jeg gikk gjennom kurset var det at jeg lærte om min egen profesjonelle identitet. Deretter er det hvordan du skal finne profesjonelle mennesker hos LinkedIn. Hvordan Linkedin er en bra plattform for å finne seg en mentor og kunne komme seg i god kontakt med bedrifter og du kan fremme hvordan du er som person kan vise seg frem og vise deg frem til disse bedriftene hvordan sertifiseringer du har og hva du kvalifiserer deg for av arbeidsoppgaver og hva du kan. 

Videre er det hvordan du skal navigere deg til å finne den riktige mentoren, og da tenkte jeg at det er viktig å finne flere gode kandidater og finne ut hvem som vil jobbe med deg best mulig måte. Det er også viktig at det er en profesjonell mentor som kan hjelpe meg på en profesjonell måte. Deretter fikk jeg innføring at det er viktig å gå inn mer spørsmål og søke etter svar på disse, for å finne seg en mentor er det viktig stille spørsmål å søke dem fordi det er slik du kommer deg frem og opp, og du viser at du vil ved å spørre og spørre. Til slutt er det viktig å skape gode relasjoner og langsiktige og det å vise seg frem. Det jeg tenker her er det at det er viktig å skaffe seg gode relasjoner og vise frem hva jeg kan. Hvordan jeg ville ha skaffet meg en mentor er slik at jeg ville å ha gjort dette jeg hat gått gjennom nå, og det jeg har lært av kurset jeg tok og kommet frem til at det å ha gode kontakter rundt seg og det å ha en mentor vil hjelpe meg godt på veien å finne den perfekte jobben. 

Kilder:

Nettverks kurset til Paul Pesek

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *