Uncategorized

Et refleksjonsnotat!

Nå tenkte jeg å fortelle litt om hvordan prosessen var når jeg og min gruppe skulle opprette en nettbutikk, og hvordan vi kom oss frem til hvilke produkter vi skulle selge. Det jeg og min gruppe startet med var først var å diskutere hvordan produkt vi kunne lage, i starten var vi inne på om vi skulle lage deksel med en logo på. Men vi fant ikke helt ut hva vi skulle lage. Men så var det noen som drev og lagde hjemmelagde kjoler med materialer som var ordentlig, som en på gruppe kjente. Og at om vi kunne lage en nettside som å selge disse kjolene på. Når vi hadde funnet ut hva vi skulle selge for noe, begynte prosessen med å lage en nettside. Vi har hatt flere møter via zoom for å planlegge hvordan vi ville gjøre dette, og hvordan vi ville starte det opp på en god nok måte.

Vi begynte å registrere oss i Brønnøysund som en bedrift for å få et organisasjonsnummer til bedriften. Deretter lagde vi en profil på Shopify, å begynne å lage en bruker og komme oss i gang. Først måtte vi begynne å forstå hvordan shopify fungerte for å komme oss i gang. Følgen av dette begynte vi å forstå hvordan shopify fungerte så begynte vi å legge inn bilder, vi hadde litt trøbbel med å få lagt over bildene til shopify, det brukte vi litt tid på for å få til. Men vi lærer av å feile og, etter hvert som vi fikk inn bildene så forsto vi det ordentlig til slutt. Deretter så begynte med å ta ting vi måtte gjøre for å få gjennomført nettsiden.

Vi fant ut ganske tidlig at ting tokk tid, som for eksempel når vi hadde søkt om et organisasjons nummer hos Brønnøysund så tok det lang tid før vi fikk godkjenning. Men vi får det etter hvert. Etter vi har kommet i gang med å få satt inn bildene til produktene med pris og at det skal se fint ut å nettsiden. Etter hvert som når vi drev inne på Shopify så fant vi mer lærte mer hvordan denne nettsiden fungerte. Vi syntes det var vanskelig i starten med å komme i gang med å forstå seg på hvordan shopify fungerer, men vi har brukt god tid for å lære oss dette å komme i gang med det. Når vi etter hvert begynte med google analytiks så synes vi det var vanskelig å komme i gang med dette også, men jeg har funnet ut at det om det er ting vi har drevet med nå i dette faget så har jeg lært mye av dette med å begynne med noe du ikke kan fra før av lærer du mye av. For det når du ikke kan noe fra før, som å lage en nettbutikk så vil du lære ganske mye for å få det til. Fordi når vi som en gruppe jobber sammen så finner man alltid ut om det man lurer på. Jeg har lært veldig mye av dette med å lage en nettbutikk til senere om det er noe for meg.

Ved bruk av Google analytics kan vi se hvor mange som besøker oss på nettsiden, og få oversikt over hvordan en person er inne på nettsiden, at man kan se mønsteret når en er inne på nettsiden for at vi kan se om det er noe vi skal endre på som gjør det lettere for kundene våres å handle. Jeg har også lært mye om dette med E-post markedsføring, hvordan det funker, vi har helt nederst på siden vår der de kan melde seg inne på nyhetsbrev ved å legge inn E-posten sin der for at vi kan sende dem mail. På de mailen kommer det oppdateringer om nyheter vi har, eller tilbud vi har. Vi har også om du legger inn E-posten når du legger ting i handle kurven sin og de ikke handler noe men bare lar den ligge der, vil de få en påminnelse på mail etter noen timer at dem har noe i handlekurven sin, men ikke kjøpt det.

Ved at de får en mail på påminnelse på at de ikke har fullført handelen sin, at når de får denne mailen vil dem kanskje kjøpe det siden, fordi vi minner våre kunder på tilbud vi har eller at kundene bare glemte at de la det inn i handlekurven og skulle egentlig handle det. Med denne påminnelsen vil vi skaffe flere og flere kunder. E-post markedsføring funker veldig bra når kunder vil legge inn E-posten sin, så funker denne markedsføringen veldig bra, og det er flere som sjekke mailen sin daglig, som ved bruk av facebook, instagram og snapchat blant annet.

Før jeg og min gruppe begynte med å lage en denne nettbutikk, trudde jeg aldri at det var noe jeg aldri det var noe vi skulle klare. Ettersom vi hadde gjeste forelesninger og tidligere studenter som fortalte om dette med hvordan de gjorde sin prosess med å starte opp sin kundebutikk for oss. De var veldig engasjerte de som fortalte, og de gjorde at jeg ble mer inspirert til å få til dette. De ga meg litt motivasjon til å drive med dette faget også, og det at de fortalte hva de hadde vært gjennom, og det at vi skulle gjennom det samme var veldig interessant. Når de pratet om hva dem, hadde gjort og hva de hadde oppnådd. Gjorde at jeg også ville at gruppa mi skulle gjøre det bra.

Underveis med jobbing mot denne eksamen så forsto jeg etter hvert at det ville bli mye jobb, men at dette var nyttig læring. Ja det er mye jobb, men dette er læring som jeg synes er morsomt å kunne få muligheten til å lære, fordi jeg vet at dette er en stor mulighet til å lære dette for mulig jobbmuligheter. Vi lærte også fort at selv om ting tok tid, så ville vi klarer det uansett etter hvert. Dette ned OKR mål og notater hjalp oss veldig for å gjennomføre eksamen fordi det hjalp oss å jobbe hver uke, fordi vi trengte ting å oppdatere hva vi hadde gjort hver uke. Det hjalp oss veldig for å gjøre ting hver uke, og jeg trur det gjorde slik at vi ble ferdig med oppgave og nettsiden i god tid, og det gjorde at vi hadde en rytme med jobbingen vår. Jeg synes hvertfald at med OKR mål så hadde man noen mål man jobbet mot og det hjalp veldig med at vi måtte gjøre ting hver uke, slik at vi ble ferdig, men at vi også hadde ting vi kunne levere i OKR notatene og oppdatere om hvor langt vi har kommet med nettsiden hver uke, om hvor langt vi hadde kommet. Det jeg også lærte underveis når vi lagde nettsiden var at som jeg skrev om litt lenger opp var at dette med å legge inn produktene våres og få det til ordentlig.

Selve eksamen oppgaven synes jeg var veldig bra, fordi som jeg har skrevet tidligere oppover i innlegget at jeg synes jeg har lært veldig mye om hvordan man kunne opprette et nettbutikk. Hvordan man kan drive en nettbutikk og hvordan man kan jobbe seg større med den. Og hvordan den fungerer.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *