Uncategorized

Hvor stor påvirkningskraft har sosiale medier?

Sosiale medier blir brukt av de fleste i befolkningen på forskjellige plattformer, og de blir brukt til å spre ut informasjon over hva som skjer, og hva folk gjør. I tidligere innlegg har jeg fortalt om hva hver av plattformer går ut på generelt, og det tenkte jeg å ikke nevens så mye om nå. Men det at sosiale medier tar mye av tiden i løpet av den dag, og hvor mye tid bruker folk på telefonene sin hver dag, og hvor mye folk bruker telefonene sin for å få informasjon utifra den. Når man tenker på det så er det helt sykt hvor mye tid man bruker på telefonen, og du kan få informasjon fra den på flere forskjellige kanaler. Der er det positive og negative sider for at det er så lett tilgjengelig å gi ut en beskjed til folket på flere forskjellige plattformer på.

Som jeg skal skriver om litt lenger ned er dette med at når det ble angrep på den Amerikanske kongressen 6. januar 2021, da Trump skulle gå av som president. Jeg tenkte å fortelle litt gjennom hele veien hvordan disse voldsomme demonstrasjonene i Washington DC, så begynte Donald Trump med å oppfordre presidenten gang etter gang sine støttespillere om å komme inn til hovedstaden, og ved å merke om at det er en pandemi, når man ikke skal møte så mange mennesker og vært fald ikke store folkemengder. Dette her er et eksempel på at når du er en person som har så stor følger skala vil noen høre på han. Når folk da leste dette på twitter profilen hans, er det mange som hørte på det å komme inn til hovedstanden fordi han er også da en troverdig person som mange mener og vil da høre på alt det han har å si.

Ved bruk at sinn plattform da får han mange til å komme. Det som da skjedde da var at både innad i USA og fra ledere verden over kommer det kraftige fordømmelser av den amerikanske presidentens oppfordring om å komme til hovedstaden for å ta tilbake det han kaller «det stjålne valget». Det han gjorde da var da å som det kan kalles å fyre på bålet. Det at han kom senere med etter at stormingene kom, det at han ikke mente at dem skulle storme, men at han ikke mente at dem skulle storme dem, kom det også reaksjoner fra medlemmer av republikanerne. De mente at det var Trump som fyrte bålet og fikk demonstrasjonene til å demonstrere, selv om han ikke skrev det konkret så mente han at han ville at det skulle skje noe, siden han ba de som støttet han om å komme.

Det var flere som reagerte på dette, med å da bruke twitter som en plattform for å vise frem hva som har skjedd og hva som blir gjort i Washington DC, så det som skjer får flere folk til å ville dele det som skjer der nede, og da får det masse oppmerksomhet. Det at flere faktisk deler det gjør at det får en stor oppmerksomhet over det. Med hjelp av sosiale medier får informasjon blitt spredt fort. Det at det startet med en post på twitter og at til demonstrantene angrep politiet med jernstenger og andre våpen, og til og med at fire personer døde etter sammenstøtene. Det ble funnet rørbomber i bygget. Det at en post på sosiale medier kan føre til slike ting, viser at sosiale medier bare ikke er noe positivt. Ting kan spres også veldig fort. 

Ved alt dette som skjedde så endte det opp med at Donald Trump er permanent utestengt fra twitter. Dette viser vertfald at det er ikke greit det han har brukt denne plattformen til, fordi at når han har blitt utestengt av twitter har han ikke gjort mye riktig. Det at hvorfor han ble utvist fra twitter er at det kan inspirere til nye aksjoner og gjenskape voldshandlingene som skjedde 6. januar. Twitter mener også at det er flere ting som han gjorde at det kan bli oppfattet som en oppmuntring til å gjøre det fra Trump på den Twitter meldingen.  Ved da at han faktisk med utestengt fra den plattformen viser i seg selv, hvor stor kraft sosiale medier har, og hva den kan forårsake. 

Kilder:

https://www.nrk.no/urix/slik-mobiliserte-trump-sine-tilhengere-for-opptoyene-1.15317769

https://www.nrk.no/urix/donald-trump-er-permanent-utestengt-fra-twitter-1.15319920

https://www.netflix.com/watch/81254224?trackId=14170286&tctx=2%2C0%2Cecdf87c7-97e6-4bef-9dae-25fe657a9936-398831451%2Cfd15601c-5a23-4683-a700-6dbd26421b96_56112590X3XX1622025355303%2C%2C

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *